+31 (0)20 347 24 00 info@langerhuize.nl

  • nl
  • en


Langerhuize is specialist in kosjere maaltijden

In onze kosjere keuken verzegelen we dagelijks vele koude en warme maaltijden en voorzien deze van ons hechsjer, hét certificaat dat garandeert dat de maaltijd Onder Rabbinaal Toezicht (ORT) is bereid.

De regels op het gebied van voeding vallen onder de Joodse spijswetten (kasjroet). Sommige producten zijn geoorloofd, andere niet of uitsluitend indien geproduceerd Onder Rabbinaal Toezicht. Voedsel dat aan deze spijswetten voldoet, wordt beschouwd als rein en wordt in het Nederlands kosjer genoemd.

 

De basis voor kasjroet staat in de Thora. Enkele voorschriften:

  • Evenhoevige herkauwende zoogdieren zijn toegestaan. Dus wel rund, schaap, geit en hert, maar geen varken, paard en haas
  • Voor waterdieren geldt dat zij vinnen en schubben moeten hebben. Dus geen paling en schelpdieren, kreeft, etc.
  • Diverse vogels zijn treife (dat wil zeggen onrein), andere zijn toegestaan
  • Alle geoorloofde dieren dienen ritueel geslacht te worden
  • Gevleugelde insecten zijn onrein, uitgezonderd sprinkhanen

Langerhuize verzorgt ook algemene maaltijden (traditionele, vegetarische en dieetgerechten). Klik hier voor meer informatie.

 

Onze kosjere maaltijden specialiteiten

Langerhuize luchtvaart

Genieten aan boord van Alitalia, Air France, KLM, Air Berlin en vele andere maatschappijen. Dagelijks vers geleverd, wekelijks of maandelijks diepvries geleverd of lang houdbare maaltijden.

Meer informatie
Langerhuize Zorg

Uitgebreid menu aanbod, vers bereid zoals u het wenst en gemakkelijk online te bestellen. Wij verzorgen twee- en driegangen menu’s, maar daarnaast op aanvraag ook alle andere denkbare specialiteiten.

Meer informatie

Langerhuize Specials

Wij bereiden onder andere speciale maaltijden (wensdiëten) voor Defensie en Justitie. Alle afwijkende diëten worden door ons geheel op maat geportioneerd op het gewenste servies.

Meer informatie